tisdag 3 februari 2015

Evermore del 1 av serien de odödliga


                          Evermore

Boken är skriven av Alyson Noël.  hon är en amerikansk författare, närmare bestämt Orange County, Kalifornien. Hennes första bok Faking 19 gavs ut 2005, och efter den har hon har bland annat skrivit bokserien De odödliga. De odödliga är en fantasy serie med en hel del kärlek. Evermore är första boken i serien och gavs ut år 2009.

Evermore handlar om en blond tjej, hon heter Ever. Hon var en av de populära tjejerna på hennes skola och var en cheerleder.  

Men en dag förlorade hon hela sin familj i en bilolycka Och hon klandrar sig själv för det att det är hennes fel att de dog och undrar varför inte hon dog med dom. Ever blev alvaligt skadad och låg på sjukhuset ett bra tag,då hon uptäkte att hon kunde höra andras tankar och se deras Aurora. Hon får blandanat  veta att  hennes pojkven har varit otrogen med hennes bästa kompis, och hur mycket de inte vill vara där med henne men de är det för de tycker synd om henne , och vill inte såra henne mer än vad hon redan är.

Efter den hemska olyckan drog hon sig tillbacka och satt längst bak i kassrumet och hade alltid luva på sig och skaffade nya kompisar och höll sig borta från de väl sminkade fjortirsarna som hon själv brukade vara.

En dag kom det en ny kille till klassen han var mörk och hade långt svart hår han var mexikan. Alla tjejer ville ha han med hans stora bruna ögon. Han fick sätta sig brevid Ever. Han försökte prata med henne men efter som hon alltid har hörlurar så hörde hon inte vad han sa fören han petade på henne och frågade om han fick låna hennes bok. Hon räckte fram boken och han tog i mot den,senare berättar han att han heter Damen.

Ever upptäcker att det är någon konstigt med Damen efter som att han försvinner då och då.Och Var De än går så är hanns förra flickvän alltid där.
En eftermiddag så pratar Ever med sin döda lillasyster och bestämmer att hon ska spionera på Damen och kolla vad han gör.
Hon klättrar upp för husvägen och in genom ett halvöppet fönster ser alla de konstiga grejerna de gamla tavlerna med Damen på. Hon öppnar en gammal bok I boken sen hon en text

Till käraste Damen Från Shakespeare

Hon blev väldigt fundersam. Hon gick vidare hon hittade en halv öppen dör hon kollade in. Där såg hon sin bästa vän som hande varit försvunnen på gålvet nerblodad med en man som satt brevid , hon öppnade dörren och gick in hon såg att det var Damen han tittade upp på henne,han hade blod runt hela munnen blodet ran ner och droppade på hans tröja. Medans låg hennes bästa kompis hennes ansikte var blekt och andades knappt men tungt  på gålvet vad ska Ever göra nu?


Jag tyckte att boken var väldigt spännande, eftersom att boken är anulunda från andra böcker så man vet inte vad som kommer hända t.e.x när Ever hittar boken går vidare in i Damens lägenhet och ser hennes bästa vän täckt i blod och man har ingen aning om vad hon ska göra sen. Boken är också väldigt kärleksfull på grund av att man ser b.la bandet mellan Ever och hennes syster, man ser också bandet mellan Ever och hennes moster eftersom att efter olyckan så flyttar Ever in med sin moster & Ever och mostern kommer närmre varandra.

Jag personligen älskar Evermore den är min favorit bok i Serien de Odödliga, mest på grund av att i den första boken så är det så många frågor och gåtor t.e.x vem är Damen och vad är han för något.
Det hände en massa mystiska saker i boken som gjorde boken var väldigt spännande och fick mig som läsare att bli väldigt intresserad av boken och ville läsa mera, Och Alyson Noël beskrev saker så specifikt att allt kändes värdigt verkligt som om man var där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar