onsdag 21 januari 2015

Alyson Noël

 

Alyson Noël är en amricans författare, Hon föddes 3 december i Laguna Beach, California Usa, år 1963, (Laguna Beach är en stad i södra delen av det kaliforniska county Orange County, ungefär 4 mil sydöst om Santa Ana) Hon Växte upp i Orange County och gick i Richard Nixon Elementary School i två är av sitt liv. Hon är yngst av tre döttrar, Hennes föräldrar är skilda. 

Som barn ville hon bli först en sjöjungfru och sedan ändrade hon sig och ville bli en prinsessa, Men inte fören hon hade läst klart sin första bok skriven av Judy Blume som hon upptäckte att hon ville bli en författare. Hennes favorit författare som barn var Judy Blume eller JD Salinger och det spelade ingen roll om vilken bok det var så länge någon av dem hade skrivit den så älskade hon boken. Alla böcker har inspirerat henne att bli en författare på olika sett i hennes liv

Hon flyttade till  Mykonos, Grekland  efter att hon lämnade Troy High School. Efter att ha bott på Mykonos i Grekland så flyttade hon till Manhattan, New York där hon jobbade som en flygvärdinna för Delta Air Line. Hon har jobbat på en massa olika ställen i sitt liv, barnvakt, varuhus försäljning kontorist, administrativ assistent, kontorschef, smyckestillverkare,T-shirtmålare, jobbat i reception på ett hotell, flygvärdinna, författare.

Hon är nu gift men har inga barn,


Alyson Noël har skrivit ca 27 st böcker. Det flesta av hennes böcker hon är fantasy böcker. Jag personligen tror att Alyson skriver nästan bara fantasy böcker för att som barn ville hon bli en fantasi figur t.ex hon ville bli en sjöjungfru och en prinsessa som barn.

Men Alyson Noël är också # 1 New York Times bästsäljande, prisbelönta, författare av 21 romaner inklusive: de odödliga, Riley bloom, och soul seekers serien.som barn.

Källor: Engelska wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Alyson_Noël
Författarens egna sida
http://www.alysonnoel.com/immortals/contact.php

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar